Ufuk Avrupa Programı’ndaki aday ortaklık yapılarından olup temiz enerjiye geçişe yönelik çözümler sunmayı hedefleyen “Clean Energy Transition Partnership (CETP)”...
TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı (UİDB) bünyesinde istihdam edilmek...
Sample Category Title
Sample Category Description. ( Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. )
Milliarge Haber Ajansı, sunucu değişikliği ve alt yapı çalışmaları nedeni ile test yayın sürecine geçmiştir.
Test/deneme yayınları olası sayfa/portal aksaklıkları ve hataların düzenlenmesi, tasarım hatalarının giderilmesi amacı ile yapılmaktadır.
Bu sürenin sonunda haber portalı'nın tam yayına geçişi sağlanacak olup anlayışınız için şimdiden teşekkür ederiz.
Görüş ve önerileriniz için bize iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.
Gelecekte nasıl bir dünya bizi beklemekte? Sosyal yaşam, kentlerin görünümü, ulaşım, enerji, eğitim, otomotiv, savunma, gündelik yaşam, tıp-sağlık, çevre, gıda, tarım, kültür gibi çok geniş bir yelpazede hemen hemen her alanı ilgilendiren gelişimlerin geleceğin dünyasını da şekillendireceği biliniyor.
Robot bilimcilerin marifetleriyle her geçen gün daha da büyüleniyoruz. Ancak gerçek dünyadaki karmaşık sorunları çözmek söz konusu olduğunda, bugünün en popüler robot üreticilerinin genellikle doğadan ilham aldığını görüyoruz. Sorun çözmek ve tasarım yapmak için doğadan ilham alma yaklaşımına ‘biyomimikri’ adı veriliyor.
10 bin yıl kadar önce, insanlar inek sütünü içebilme yeteneği kazandı. Geçtiğimiz 150 yıl içinde ortalama boyumuz 10 santimetre arttı. Son 65 yılda ise ortalama insan ömrüne 20 yıl ekledik. Bu kadar kısa sürede bu kadar fazla yol kat ettiysek, günümüzden 1000 yıl sonra nasıl görüneceğiz?
ir çok sektör farklı bilim dallarından destek alarak üretim gerçekleştirmektedirler. Bu konuda iyi örneklerden biride Tekstil sektörü. İpliğin üretiminden başlayarak kumaşa giden yolda özellikle boyadan bir çok içeriğe kadar kimya, elektronik ve bilişim teknolojileri kullanılmaktadır.
eleneksel robotlar ya havada uçuyor ya da yerde yürüyor ama her ikisini de yapabilenler çok nadir. Northwestern Üniversitesi araştırmacıları hem yürüyen hem zıplayan hem de uçan bir robot geliştirerek sınırları zorladı.
Southampton şehrinde Go-Ahead Group isimli bir otobüs şirketi, kirli havayı çeken otobüsler işletmeye başlayacak. Şirket, 100 günlük test sürüşünün başarılı olduğunu gördükten sonra bir seri otobüsü hizmete sunmaya karar verdi.
Türk mimarlık ofisi Melike Altınışık Architects, Güney Kore’nin başkenti Seul’de inşa edilecek Robot Bilimleri Müzesi’nin planlarını açıkladı. Müze robotik inşa teknikleri ve dronlar ile inşa edilecek.
ir çok sektör farklı bilim dallarından destek alarak üretim gerçekleştirmektedirler. Bu konuda iyi örneklerden biride Tekstil sektörü. İpliğin üretiminden başlayarak kumaşa giden yolda özellikle boyadan bir çok içeriğe kadar kimya, elektronik ve bilişim teknolojileri kullanılmaktadır.