Akıllı Kumaşlar ve Giyilebilir Teknolojiler

Yayınlayan

Milliarge Editör
Milliarge Editörhttps://milliarge.com
Milliarge teknoloji haber masası yazı işleri ve editörleri...

Yazarın Diğer Haberleri

EIC Danışma Kurulu Ufuk Avrupa için EIC Yol Haritası Yayımladı!

Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) Danışma Kurulu Ufuk Avrupa kapsamında...

Test Yayını

Milliarge Haber Ajansı, sunucu değişikliği ve alt yapı çalışmaları...

İş İlanı: TÜBİTAK Uluslararası UİDB bünyesinde istihdam edilmek üzere personel alımı gerçekleştirilecektir!

TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı (UİDB) bünyesinde istihdam edilmek...

Bu Kasaba, Isıyı Olası Bir Kaynaktan Alacak: Veri Merkezi

Norveç’in Bergen şehri yakınlarında, sıfırdan inşa edilen Lyseparken adlı kasabaya, çevredeki işletmelere ısı sağlayacak bir veri merkezi kuruluyor.

12 Prensip, Otonom Araçların Geleceğini Şekillendiriyor

Otonom araç dünyasındaki karmaşaya düzen getirmek isteyen 11 şirket, güvenli otonom araçlar geliştirilmesi için kapsamlı bir rehber niteliğindeki “Safety First for Automated Driving” (Otonom Sürüş için Öncelikle Güvenlik) adlı bir beyaz bülten yayımladı.
spot_img

Paylaş

giyilebilir

Akıllı Kumaşlar:

Bir çok sektör farklı bilim dallarından destek alarak üretim gerçekleştirmektedirler. Bu konuda iyi örneklerden biride Tekstil sektörü. İpliğin üretiminden başlayarak kumaşa giden yolda özellikle boyadan bir çok içeriğe kadar kimya, elektronik ve bilişim teknolojileri kullanılmaktadır.

Günümüzde yapılan Ar-Ge çalışmaları işleme tabi tutulmuş kumaşların yanmadığını göstermiştir. Islandığında veya sıcaklıkta renk değiştiren boya ve kimyasallar bugün kumaşlara uygulanarak yep yeni bir sektöre öncülük etmektedirler.

Yeni nesil kıyafetler pratik ve akıllı kumaşlardan hazırlanacak. Vücut ısısını hissedip bedenin ısısını düşürebilen, ya da vücut ısısı düştüğü anda bedeni ısıtan kumaşlar ve teknik tasarımlardan üretilecek.

Microsoft akıllı kumaş pazarına girmeye hazırlanıyor

Akıllı kumaş pazarının önümüzdeki birkaç yıl içinde inanılmaz bir şekilde büyümesi beklenirken, dünyanın önde gelen teknoloji devlerinin de bu sektöre ilgisi aynı doğrultuda yükseliyor. Bunların sonuncusu ise yazılım devi Microsoft oldu.

Gelecekte birçok sektörde kullanılması planlanan akıllı kumaşlarla ilgili araştırma ve geliştirme çalışmaları devam ederken, Microsoft’un aldığı yeni bir patent ise şirketin bu alanda da ilerlemek istediğini gösteriyor. GoogleApple ve Samsung‘un izinden gelen Microsoft’un, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi tarafından yayınlanan bir patentte “Elektronik İşlevsel İplik” olarak adlandırılan bir teknoloji üzerinde çalıştığı görülüyor.

Kaynak: Tipsmake

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu Tarafsız Robot Kafa Bir Sonraki İş Görüşmeciniz Olabilir

Furhat Robotics tarafından geliştirilen büst şeklindeki robot Tengai, insanlarla gerçekçi bir şekilde etkileşim kurabiliyor.

Koklear İmplant İle İşitme Duyuları Geliştirilebilir

Göttingen Üniversitesinden bir araştırma ekibi, sağır çöl farelerinde işitsel tepkiler elde etmek için ışık kullanan bir koklear implantı geliştirdi.

MIT Araştırmacıları Beyin Dalgaları Tarafından Kontrol Edilen Bir Robot...

MIT Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarının yeni projesi, bir robotu izleyerek ve hatalarını el hareketiyle düzelterek kontrol etmenizi sağlıyor.

Bu Güneş Kovalayan Robot, Kafasında Bitki Bakıyor

Çinli robot üreticisi Sun Tianqi bitkiler için altı ayaklı bir oyuncak robot geliştirdi. Robot bitkinin yeterince güneş ışığı ve su almasına yardımcı oluyor.

1.000 Yıl İçinde İnsanlar Neye Benzeyecek

10 bin yıl kadar önce, insanlar inek sütünü içebilme yeteneği kazandı. Geçtiğimiz 150 yıl içinde ortalama boyumuz 10 santimetre arttı. Son 65 yılda ise ortalama insan ömrüne 20 yıl ekledik. Bu kadar kısa sürede bu kadar fazla yol kat ettiysek, günümüzden 1000 yıl sonra nasıl görüneceğiz?
AR-GEGüncel Teknoloji (Trendler)Akıllı Kumaşlar ve Giyilebilir Teknolojiler